با سلام خدمت همه عزیزان،
می خواستم بدونم هزینه جذب یک کاربر جدید برای بازی های موبایلی در ایران چقدر است؟
از طرف دیگه LTV مناسب برای تبلیغات باید چقدر باشد تا به اصطلاح تبلیغات بیارزد؟
آیا هزینه جذب کاربر در ژانر های متفاوت، یکسان هست؟
همچنین اگر سورس های مناسبی برای جذب کاربر می شناسید ممنون میشم معرفی کنید.
با تشکر
امین سجودی ۱۶۰ Software Engineer
شروع بازی سازی رو از اتاق گیم دانشگاه شروع کردم، بعد به استودیو تاد رفتم و روی پروژه فروت کرفت کار کردم، بعد از اون به آروند استودیو رفتم و اونجا هم مشغول کار روی بازی ClashOfBrains بودم، سپس به تیم کویز آو کینگز اضافه شدم و مدت کمی هم اونجا فعالیت کردم، الان هم مشغول برنامه نویسی روی یک عنوان جدید در استودیو نردبان اندیشه هستم.
آیا از امین سجودی سوال دارید؟
همین الآن عضو شو و به صورت ناشناس یا عمومی سوالتو از امین سجودی بپرس!

هزینه جذب کاربر جدید موبایلی در ایران چقدر است؟

رتبه بندی دولوپر ها/شرکت ها
با سلام خدمت همه اعضای جامعه بازی سازان،
یکی از مواردی که ذهنم رو درگیر کرده و اتفاقا زیاد هم پیش میاد که شرکت ها/سرمایه گذاران دنبال افراد/تیم/شرکت متخصص برای تولید/مشاوره در ساخت یک پروژه جدید باشند. حالا اتفاقی که می افته اینه که خیلی وقت ها افرادی با سطح دانش و تجربه کمتر ولی با قیمت های پایین تر بازار رو خراب می کنند. صرف نظر از خراب کردن قیمت که به نظرم خیلی مساله مهمی نیست تاثیری که در مخاطبان که عموما هیچ دانش تخصصی هم ندارند بسیار تاثیر بدیه، من فکر می کنم عزیزانی که در صنف هستند می تونن شرایطی رو مهیا کنند که شرکت های بازی سازی، افراد و تیم ها بتونن ربته بندی و ارزشیابی بشوند و این اوضاع نا به سامان شرایط بهتری پیدا کنه، مشابه چیزی که وکلا یا مهندسین عمران دارند. موافقید با نظر من؟
یه وقت برداشت اشتباه نشه، من خودم هیچ هیچ هیچ علاقه ای به انجام کار پروژه ای ندارم و رتبه بندی به کار من نمیاد البته اگر باشه و من رتبه خوبی توش داشته باشم لذت می برم اما بیشتر تاثیری که در سرمایه گذار ها و جامعه می گذاره برام مهمه، الان اگر نگاه کنید به مردم ببینید چه ذهنیتی از ماها دارند؟ زیاد شنیدم و دیدم که تصورشون از جامعه برنامه نویسان ایرانی جماعتی هست که این کاره نیستند و نمی تونن یه سرویس/نرم افزار/بازی درست حسابی بسازند. اما آیا واقعیت هم همین طوره؟ آیا ما افراد قوی نداریم؟ اتفاقی که افتاده اینه که چون ارزشیابی ای نداریم افراد کم سواد و کم تجربه آبروی کل صنف رو می برند و اجازه سرمایه گذاری های بیشتر رو در این حوزه نمی دهند.
چرا وقتی صحبت از یک مهندس آلمانی میشه همه تو ذهنشون یه آدم حرفه ای میاد؟ آیا در مورد یک مهندس ایرانی هم همین نظر رو داریم؟ آیا همه مهندس های آلمانی حرفه ای اند؟
من فکر می کنم جواب این مساله در اینه که کار های بزرگ رو باید به آدم های با تجربه داد و لازمه اش اینه که برای جامعه این مطالب خیلی واضح شفاف سازی بشه که فکر می کنم از طریق رتبه بندی/ارزشیابی میشه این کار رو کرد.

از وب سوکت استفاده بکنیم یا نه؟
یکی از مسایلی که بازی های آنلاین با اون سروکار دارن وجود یک کانکشن پایدار بین کلاینت و سرور هست، اگر یه سرچ ساده بکنید خیلی ها توصیه می کنند که از Socket.io یا راه حل های مشابه این استفاده کنید. اما سوالی که مطرح هست اینه که آیا لازمه اصلا به سمت وب سوکت بریم؟ وب سوکت خیلی وقت نیست که اومده (البته برای ما پیرمردها) ولی خیلی قبل تر از اون بازی ها از سیستم های خودشون استفاده می کردن (مثلا GameNetworkingSockets)
خیلی از ما ها هم برای پلتفرم های غیر از وب بازی می سازیم، حالا سوال من اینه که چرا دائما توصیه میشه که از این پروژه های وب سوکت استفاده کنیم؟ چه مزیتی توی این ها هست که مثلا توی MQTT نیست؟

دیزاین پترن ها یا طراحی الگوریتم
با اینکه این همه تو دانشگاه از ساختمان های داده و طراحی الگوریتم خوندیم برام جالبه که به ندرت توی این سال هایی که کار کردم ازشون استفاده کرده باشم، اما در عوض دیزاین پترن ها خیلی کاربردی تر بودند که اتفاقا در دانشگاه خیلی خیلی کم در موردشون صحبت شده بود. به نظر شما این مسیر درسته؟ از هر دو جهت دوست دارم نظر عزیزان رو بدونم، شاید بعضی ها نظرشون این باشه که من مسیر اشتباه رو رفتم و اولویت با طراحی الگوریتم و ساختمان داده است و بعضی ها هم نظرشون این باشه که طراحی الگوریتم بیشتر به کار مهندسین نرم افزاری می خوره که توی شرکت های خیلی بزرگ کار می کنند و جنس کارشون بیشتر علمی است تا تجاری.